Zensi Pro

Uw digitale verpleegster

Zensi Pro is het professionele rust-en slaapanalysesysteem dat zorgt voor efficiënte real time monitoring van tientallen patiënten tegelijk in rusthuizen, ziekenhuizen en rehabilitatiecentra – altijd aan en altijd op zak.

Krappe personeelsbezetting versus toenemende zorgvraag

De Zensi Pro Oplossing

Hoe werkt Zensi?

Zensi werkt op basis van slimme sensoren die onder de matras worden geplaatst en draadloos connecteren met de Zensi Pro App.

Assist

Perspectief Zorgverlener

 

  • Zensi geeft medewerkers een intuïtief en continue overzicht van al hun patiënten. Elke tegel vertegenwoordigt een bed met een kleurcode die toont of de patiënt in bed ligt (groen) of uit bed is sinds een bepaalde periode.

  • Zet patiënt-specifieke alarmen in 1 klik: kies om op de hoogte te worden gebracht wanneer de patiënt het bed verlaat, nerveus is of niet op tijd terug is gedurende eender welk moment tijdens de dag en nacht, of enkel tijdens specifieke tijdslots.

Care

Perspectief multidisciplinair team

  • Alle rust- en slaapinformatie wordt gedistilleerd tot praktische wekelijkse rapporten: een overzichtelijke PDF met één A4 pagina per patiënt, aangeleverd via een kanaal naar keuze.

  • Deze geavanceerde maar makkelijk te gebruiken data-analysetool verbetert uw begrip van uw patiënten omdat ze toelaat om de effecten van belangrijke zorgkeuzes te objectiveren, analyseren en valideren.

  • Promoot communicatie met familie en medisch personeel dankzij het bieden van een makkelijk te begrijpen context rond veranderingen in behandelingen, medicatie, personeelsbezetting en algemeen welzijn.

Ontdek de voordelen van Zensi.

VERBETERDE LEVENSKWALITEIT

Verbeter de levenskwaliteit van patiënten en zorgverleners

Zowel medewerkers, patiënten en hun familie ervaren ongeëvenaarde gemoedsrust, wetende dat er steeds iemand een oogje in het zeil houdt, hoe druk het ook wordt op de werkvloer en hoeveel patiënten er ook zijn om op te volgen.

REDUCEER INCIDENTEN

Reduceer de hoeveelheid en ernst van vallen en fixatie

Geavanceerde data-analyse leidt tot preventieve valreductie, bijvoorbeeld door het identificeren van gedragsveranderingen of wanneer een patiënt doorheen de dag sliep en bijgevolg mogelijk actiever zal zijn tijdens de nacht, enzovoort. De afwezigheid van valse alarmen betekent dat zelfs de meest onvoorspelbare zorgprofielen kunnen worden gemonitord, en zodus een anders onmogelijke graad van vrijheid kunnen genieten doorheen de dag en nacht.

PROCESOPTIMALISERING

Optimaliseer personeelsbestand en middelen

Zensi ondersteunt medewerkers in het focusen van hun tijd op kerntaken door het reduceren van inefficiënties die worden veroorzaakt door valse alarmen en tijdrovende operationele processen die inherent zijn aan andere systemen op de markt. Wekelijkse rapporten ontsluiten een brede waaier aan praktische inzichten en toepassingen, gaande van het minimaliseren van slaapmedicatie tot het optimaliseren van personeelsbezetting en communicatie met stakeholders.

Geavanceerde data-analyse

Voorbeeld 1: Verstoring van medicatie

De grafieken tonen de rust- en slaappatronen van een patiënt voor en na hospitalisatie. De bovenste grafiek toont stabiel gedrag met solide slaap doorheen de nacht en een middagdutje op 3 van de 5 geobserveerde dagen. De tweede grafiek toont grillig gedrag na terugkeer uit het hospitaal, ten gevolge van gewijzigde medicatie. Deze informatie werd gebruikt om de nood aan interventie te communiceren richting verschillende stakeholders en om de daaropvolgende acties te evalueren, wat resulteerde in een snelle terugkeer naar de stabiele gedragspatronen.

Voor hospitalisatie

Na hospitalisatie

 

Voorbeeld 2: Aanpassing medicatie

Onderstaande grafieken tonen een patiënt gedurende 2 nachten: voor en na medicatie. De bovenste grafiek toont een lange en onrustige inslaapperiode, gevolgd door een algemene lage slaapkwaliteit die kan resulteren in een variëteit aan negatieve fysieke en emotionele gezondsheidseffecten.

De zorginstelling was zich niet bewust van dit gedrag vooraleer het werd vastgesteld met behulp van Zensi, aangezien dit gebeurde tijdens de nacht terwijl er geen zorgpersoneel aanwezig was om de persoon direct te observeren in de private vertrekken. Deze informatie werd gebruikt om aangepaste medicatie te introduceren, resulterend in objectief aantoonbare verbetering in de slaappatronen met een korte inslaapperiode en substantieel verbeterde slaapkwaliteit. Het omgekeerde is ook mogelijk: voor sommige patiënten kan het gedrag stabiel blijven bij het afbouwen van (sedatieve) medicatie; dit is iets dat multidisciplinaire teams kunnen evalueren dankzijvan Zensi Pro.

Voor Medicatie

Na Medicatie

 

Gedetailleerde grafieken zijn ook beschikbaar in de Zensi Pro App, tonen de voorbije 24, 12 of 6 uur en worden vertaald in wekelijkse automatische rapporten voor elke patiënt.

Download onze GRATIS studie rond valincidenten in zorginstellingen.

Download here out FREE study on falling incidents in care facilities